Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για τον Νότο…


Πρεμιέρα πρωταθλήματος στον Βοιωτικό Νότο. Ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00, κατά την 48η Αυγούστου έτη δις χιλιοστά και δώδεκα, στο γήπεδο του Ελαιώνα βγήκε… το λάδι των ποδοσφαιριστών. Τόσο του ΑΟΘ όσο και της ομώνυμης ομάδας της περιοχής.

Η ζέστη φώναζε απροκάλυπτα «Σαράντιιιι» αλλά το πρόγραμμα της ΕΠΣΒ είχε άλλη άποψη. Ο Θεσπιακός παρατάχθηκε με ελάχιστες εκπλήξεις. Τέρμα ο Μπόγρης Χ., άμυνα Κιούσης, Ντάνιελ, Μπόγρης Π. και Κ. Παπανικολάου, κέντρο Μουλκιώτης, Στάθης Β., Στάθης Σ., Στάθης Αγ. και Γ. Μπόγρης, επίθεση Π. Μαρίνης.

Η ομάδα επέλεξε τη διάταξη 27 από τις 74 επιλογές που έχει διδαχθεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας από τον προπονητή Ι. Δομβρεναίο. Η απόδοσή της άγγισε το 50% από αυτό που δείχνει ότι μπορεί να πιάσει τη σεζόν αυτή. Παρόλα αυτά κατάφερε να επικρατήσει του Ελαιώνα που εμφανίστηκε λιγότερο σκληροτράχηλος από τις προηγούμενες χρονιές όπου η «βούπα» και οι «τέζα φουσκωμένες» μπάλες ήταν πρωταγωνιστές πολύ κακού θεάματος. Στο γεγονός αυτό προσθέστε ότι και σε επίπεδο συμπεριφοράς οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές απέδειξαν ότι υπάρχει εξέλιξη προς το καλύτερο στο πρωτάθλημα που αποτελεί και ένα zoom in στα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών.

Η άμυνα τα πήρε καλά, ενώ πιέστηκε κυρίως από την αριστερή της πλευρά, γραμμή στην οποία έπαιζε ο πιο επικίνδυνος παίχτης από τους αντιπάλους. Το κέντρο, με εξαίρεση τον Στάθη Άγγελο, κινήθηκε σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα δείχνοντας ότι απαιτείται παραπάνω προσπάθεια και λιγότερο… ζέστη.

Πράγματι, ο φόρτος της προετοιμασίας, η ζέστη και λιγότερο το άγχος της πρεμιέρας έκαναν τον ΑΟΘ ως σύνολο να φαίνεται «μπουκωμένο». Αυτό πέρασε και στους δεκάδες θεατές του αγώνα οι οποίοι ενίσχυσαν την ομάδα μας με την παρουσία τους δείχνοντάς μας ότι δεν πηγαίνουμε μόνοι αλλά υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται τη γιορτή ενός ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Από φάσεις και τέτοια βαριέμαι να γράψω, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω το υπέροχο γκολ του Μουλκιώτη που ζωγράφισε μετά από διαγώνια βαθιά μπαλιά του Στάθη Β.. Με άλμα στην κίνηση και με το δεξί του πόδι (το άλλο είναι για το λεωφορείο) έστειλε την μπάλα βουπαριστά στην αριστερή γωνία του αντίπαλου τέρματος και πανηγύρισε ανάλογα στην αγκαλιά των συμπαιχτών του το πρώτο επίσημο γκολ της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Το δεύτερο τέρμα ήρθε από τον Π. Μαρίνη. Αφού πήρε την μπάλα από τον Στάθη Σωτ. με κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο βρέθηκε στην αγαπημένη θέση των σέντερ φορ. Το τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Κοιτάχτηκαν στα μάτια, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και στο τέλος ο τερματοφύλακας μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά αφού είχε δει το πλασέ του Μαρίνη να περνάει κάτω από τα πόδια του.

Όλοι πανηγύρισαν προς το σημείο που είχε ίσκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου